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The tea culture in Europea is based on many unknown and hidden expertise about tea consumption and tea pruduction. It is obvious, that in Britain and East Frisia tea is playing a signi­ficant social and economic role, But, also in Georgia or on the Azores Islands, tea has been influencing the regional develo­pment for hundreds of years. Therefore, it is worth it to analyse, compare and share the knowledge about tea habits and cultural diversity, tea tradi­tions and heritage as well as tea tourism and tea routes or tea related archi­tecture and design. Also, the entre­pre­neurial spirit of tea trade is magni­ficant and e.g., many French, British and German tea companies are well known for their brands in the inter­na­tional food and beverage context.
This varity of topics shows clearly that tea is much more than only a cup of hot water coloured by tea plants. It is a passionate symbol for celebrating the plant origi­nally coming from Asia, trans­ferred to Africa, ennobled in Europe, making tea ceremonies also in Europe a identity developing instrument of social gathering and national pride.

Die Teekultur in Europa basiert auf vielen unbekannten und verbor­genen Kennt­nissen über Teekonsum und Teepro­duktion. Es ist offen­sichtlich, dass Tee in Großbri­tannien und Ostfriesland eine bedeu­tende soziale und wirtschaft­liche Rolle spielt, aber auch in Georgien oder auf den Azoren hat Tee die regionale Entwicklung über Jahrhun­derte hinweg beein­flusst. Daher lohnt es sich, das Wissen über Teege­wohn­heiten und kultu­relle Vielfalt, Teetra­di­tionen und ‑erbe sowie Teetou­rismus und Teerouten oder teebe­zogene Archi­tektur und Design zu analy­sieren, zu vergleichen und zu teilen. Auch der Unter­neh­mer­geist im Teehandel ist großartig, und so sind z. B. viele franzö­sische, britische und deutsche Teefirmen für ihre Marken in der inter­na­tio­nalen Lebens­mittel- und Geträn­ke­indu­strie sehr bekannt.

Diese Vielfalt an Themen macht deutlich, dass Tee viel mehr ist als nur eine Tasse mit heißem Wasser, das von Teepflanzen gefärbt wird. Er ist ein leiden­schaft­liches Symbol für die Feier der ursprünglich aus Asien stammenden Pflanze, die nach Afrika gebracht und in Europa veredelt wurde, so dass Teeze­re­monien auch in Europa zu einem identi­täts­stif­tenden Instrument der sozialen Zusam­men­kunft und des Natio­nal­stolzes wurden.

European Tea Culture Research Circle - Drei Teekannen

Feb 4th, 2021

Foundation of a new research group: European Tea Culture Research Circle

Lead by Prof. Dr. Hartwig Bohne, the foundation of a new research project was operated on February 04th, 2021. The »European Tea Culture Research Circle« was launched with Dr. Annette Kapert-White from BREDA University of Applied Sciences, Lysbeth Vink from Hotel­school The Hague and Irena Weber from the University of Primorska in Slovenia.

»Our aim is to research and compare the European roots and tradi­tions of tea consumption and production, as well as their impact on tourism and the hotel industry, and to develop recom­men­da­tions for desti­nation marketing and gastro­nomic expertise,« states Prof. Dr. Hartwig Bohne, who is pleased about the broad commitment, »we are relying on European colle­agues and already have expres­sions of interest from Portugal, Ireland, the Czech Republic and France, so I expect that we will soon have put together a repre­sen­tative group of European tea researchers.«

The goals of the first three years are an intensive exchange of teachers, a reference book on European tea culture and the develo­pment of a course on European tea culture to be intro­duced at the parti­ci­pating universities.

If you like to know more about the European Tea Culture Research Circle, you can find our current flyer here. Das »here« bitte mit der angehängten PDF Datei Flyer 2022 hinterlegen.

In addition, please feel invited as a researcher, lecturer or practioner to contact us: interest@teaculture-europe.org.

We appre­ciate additional knowledge, research projects and thesis about Europe’s teaculture.

European Tea Culture Research Circle.
Chair: Prof. Dr. Hartwig Bohne, SRH Berlin University of Applied Sciences.
Direct access via assam@teaculture-europe.org

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